Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Turist în Sibiu

Sibiu, o destinație turistică pentru orice anotimp!

Sibiu este una dintre cele mai importante destinații turistice și culturale ale României, combinând în mod rafinat urbanitatea vibrantă, vibrațiile romantice, moștenirea istorică și priveliștile rurale fermecătoare.

Situat în mijlocul României, în sudul Transilvaniei, la poalele Munților Carpați (la doar 10 minute de Aeroportul Internațional Sibiu), Sibiul are un puls de oraș de mărime medie, cu o natură uluitoare la ușă.

Sibiul a fost fondat în secolul al XII-lea de către coloniștii sași ajunși în Transilvania din părțile centrale ale Europei (zonele germane și flamande). Curând a fost transformată într-o puternică cetate medievală și un important centru comercial. Deși orașul a fost modernizat de-a lungul secolelor, moștenirea sa istorică și culturală rămâne aproape neatinsă.

Sibiu este un oraș relativ mic, plin de clădiri istorice, piețe mari și terase pline de viață. Este ideal fie pentru un weekend în oraș, fie pentru un sejur mai lung, deoarece există multe de văzut și de făcut în întreaga regiune. Orașul poate fi experimentat pe jos, cu parcurile sale vechi, piețele pietruite și străzile mărginite de magazine, cafenele minunate și diverse restaurante cu terase. În zilele calde și însorite de vară, vă puteți bucura de o bere artizanală locală, o cafea uimitoare sau un pahar de vin în timp ce asistați la spectacole de stradă, festivaluri și concerte grozave, tranformând Sibiul într-o scenă imensă care vibrează de evenimente.

Orașul Sibiu este înconjurat în partea sa de sud de sate pitorești de munte și stâne tradiționale. Zona cunoscută sub numele de Mărginimea Sibiului este destinația perfectă pentru aventurierii activi care se vor bucura de trasee de drumeții, plimbări cu bicicleta, plimbări idilice, gastronomie locală delicioasă și compania încântătoare a localnicilor. Iubitorii de adrenalină pot încerca traseele spectaculoase de trekking din munții stâncoși Făgăraș.

În partea de nord a zonei se află Munții Transilvaniei, o zonă frumoasă cu foste sate pitorești săsești, pajiști colorate și păduri bogate. Sibiu este o destinație grozavă pentru turiștii care doresc să se relaxeze, să se bucure de peisaj și natură, să se conecteze cu spiritul local, să încerce excursii în afara drumurilor bătute și numeroase experiențe noi, uimitoare.

Sibiu este o destinație de patru anotimpuri, cu un aeroport internațional situat la doar 5 km de orașul vechi. Are o gamă largă de pensiuni fermecătoare și hoteluri luxoase de tip boutique, restaurante și cafenele creative contemporane, zone comerciale, acces ușor la zonele rurale. Susținem sustenabilitatea, așa că încurajăm oaspeții noștri să folosească transportul Green Line în oraș și să încerce produsele locale. În mediul rural, vă sugerăm excursii pe jos, tururi de călărie și plimbări cu bicicleta – va fi o experiență de neuitat!


Link-uri utile:


Broșura Regiunea Sibiu. Experiențe memorabile