Începând cu data de 1 octombrie 2021, călătoria în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi posibilă exclusiv în baza pașaportului valabil. Mai multe detalii la www.mae.ro/node/56800. *** Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care PĂRĂSESC teritoriul României consultați website-ul MAE - www.mae.ro - secțiunea ATENȚIONĂRI DE CĂLĂTORIE COVID-19 ***

Aeronave civile fără pilot la bord (drone, UAS, aeromodele)

Având în vedere faptul că, în prezent, aeronavele fără pilot la bord sau dronele desfăşoară activităţi de zbor în spațiul aerian alături de aeronavele cu pilot la bord, actele normative europene și cele naţionale vizează toate tipurile de aeronave fără pilot la bord, indiferent de masa lor operațională.  

Dacă sunteți interesat să pilotați dronele în mod legal și doriți să găsiți într-un singur loc toate informațiile necesare, vă adresăm rugămintea de a consulta website-ul Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) cu privire la legislația în vigoare, ghidul privind condițiile de planificare și desfășuare a activităților de zbor în care sunt implicate aeronave fără pilot la bord (drone, UAS, aeromodele) în spațiul aerian național/european, înregistrare operatori sau licențiere piloți și alte informații utile pe acest subiect. Accesați website-ul AACR aici.

Pentru informații privind depunerea planurilor de zbor puteți accesa website-ul ROMATSA aici.

Planificați-vă zborul în conformitate cu reglementările legale în vigoare și consultați în prealabil Harta cu zone interzise sau restricționate.

Safety first!