Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Tarife aeroportuare

Tarifele pentru serviciile aeroportuare şi condiţiile asociate acestor tarife practicate de Aeroportul Internaţional Sibiu, precum şi termenul de aplicare a tarifelor sunt stabilite în conformitate cu Ordinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Nr. 744/2011, pentru stabilirea condiţiilor care pot fi asociate tarifelor de aeroport şi a criteriilor care pot fi aplicate la diferenţierea tarifelor de aeroport cu modificările şi completările ulterioare.

Tarifele sunt aprobate prin Hotărâre a Consiliului Judeţean Sibiu şi pot să fie consultate aici.

23/11/2022

Proces de consultare în ceea ce privește propunerea structurii tarifelor aeroportuare și a condițiilor asociate începând cu luna ianuarie 2024.

01/03/2023 

Proces de consultare în ceea ce privește propunerea structurii tarifelor aeroportuare și a condițiilor asociate începând cu T1, 2024.


Scheme de stimulare acordate companiilor aeriene interesate de dezvoltarea operațiunilor aeriene la Aeroportul Internațional Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu își propune să diversifice rețeaua de rute cu scopul de a veni în întâmpinarea nevoilor de călătorie ale pasagerilor care aleg serviciile aeroportului din Sibiu. Deschiderea de noi rute reprezintă o prioritate care contribuie la dezvoltarea traficului de pasageri și, implicit, a activității aeroportuare.

În acest sens, Aeroportul Internațional Sibiu a dezvoltat o nouă Politică Comercială care are ca scop atât stimularea traficului de pasageri, cât și oferirea de noi opțiuni de călătorie. Prin noua Politică Comercială adoptată de aeroportul din Sibiu se dorește diminuarea riscului asociat deschiderii de noi rute de către operatorii aerieni.

Puteți consulta noua Politică Comercială a Aeroportului Internațional Sibiu aici.

Pentru a aplica pentru o schemă de stimulare, vă rugăm să completați Formularul de aplicare.


Tarifele aeroportuare practicate de aeroporturile din România sunt disponibile în cadrul publicației AIP – Aeronautical Information Publication, care poate fi accesată pe https://www.aisro.ro/ sau aici.