Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Madrid

NOTĂ: În contextul pandemic actual frecvențele de operare și data de reluare a zborurilor pot suferi modificări. Vă adresăm rugămintea de a verifica în permanență statusul zborului pe website-ul companiei aeriene.

O escapadă într-o metropolă de aur la un click distanță www.wizzair.com 

Madridul, capitala Spaniei, este un oraș cosmopolit, care combină cele mai moderne infrastructuri și statutul de centru economic, financiar, administrativ și de servicii, cu un impresionant patrimoniu cultural și artistic, o moștenire a unor secole de istorie captivantă. Madrid este una dintre cele mai bogate capitale culinare ale Europei. Orașul a îmbrățișat creativitatea și inovația revoluției gastronomice din Spania. Patrimoniul culinar al Madridului se datorează pasiunii pentru tradițiile durabile ale bucătăriei spaniole, pentru plăcerea oferită de experiența culinară și pentru modul de prezentare a varietății de preparate din fiecare regiune spaniolă.

Madrid este un loc fermecător, pe ale cărui străzi se poate simți revărsându-se istoria și energia pură. Istoria arhitecturală a Madridului este copleșitoare, arhitectura orașului reflectând diferite stiluri din variate perioade istorice, de la clădiri medievale și palatele regale, ornamente baroce și decorațiuni specifice perioadei belle époque, până la zgârie-nori și elemente impresionante ale arhitecturii spaniole contemporane.

Obiective turistice în Madrid

Madrid se remarcă printr-un număr considerabil de biserici catolice, unele dintre acestea numărându-se printre cele mai importante opere de artă religioasă ale Spaniei. Alte obiective culturale sunt Muzeul Prado, Centrul de Arte Regina Sofia, mănăstirea și complexul de palate El Escorial. Puerta del Sol este cea mai comercială și cunoscută zonă din vechiul Madrid. În acest loc, Puerta del Sol, oamenii din Madrid serbează trecerea într-un nou an. Tradiția spune că trebuie mâncate 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a orologiului.

The Golden Triangle of Art, Cibeles Palace and Fountain, Palatul Regal din Madrid, Muzeul Thissen-Bornemisza sunt câteva dintre punctele de interes. Toate aceste minunate locații sunt simbolurile Madridului, care trebuie apreciate și valorificate de către turiști. Oamenii din Madrid sunt foarte amabili și ospitalieri. Timpul se scurge încet pentru acești cetățeni ai Spaniei. Ei își petrec vremea în sutele de cafenele și terase, unde își fac planuri pentru ziua următoare. În astfel de locuri s-au dezvoltat marii gânditori și artiști ai Madridului, cum ar fi Lope Vega – geniul artei dramatice, Ramon de la Cruz – un autor talentat și mulți alții. Două dintre cele mai mari cluburi europene de fotbal, Real Madrid și Atletico de Madrid, își au casa aici și stadioanele mari și frumoase.

Pentru cei care sunt dornici să cunoască minunatele vestigii și istoria vastă a acestui oraș, o pot face oricând. Un city break în Madrid este ideal pentru relaxare și vizitarea orașului. Principala poartă de acces în Madrid este aeroportul internațional Madrid-Barajas. Acesta se află la 13 km nord-est de oraș. Aceste zboruri se pot rezerva la orice agenție din România. Climatul din Madrid este unul temperat mediteranean. Iernile aduc temperaturi sub 0 grade, în timp ce verile sunt caniculare. Cele mai ploioase perioade sunt toamna și primăvara. Madrid este frumos în orice sezon. Cel mai propice anotimp ar fi toamna, când vremea este ideală pentru a face mici incursiuni în această capitală magnifică a cunoașterii. Fiind cel mai mare oraș din Spania, în Madrid există o ofertă foarte vastă de hoteluri pentru turiștii cu diverse standarde și pretenții. În Madrid se găsește cazare ieftină, dar și scumpă, atât la vile și pensiuni, cât și la hoteluri de cinci stele. Prețurile încep de la 30 de euro la vile și pot ajunge până la 300 de euro. Condițiile de cazare sunt excelente, iar servirea impecabilă. Decizia de cazare depinde de buzunarul fiecărui turist. Rezervarea se poate face online, prin e-mail și telefonic. Puteți vizita acum și descoperi mai multe despre cultura și posibilitățile de divertisment oferite de acest oraș, prin rezervarea unui zbor direct de la Aeroportul Internațional Sibiu.

Scurt ghid de conversație

Bună ziua! – ¡Buenos días!
Bună seara! – ¡Buenas tardes!
Bine, mulțumesc / mulțumim! – ¡Bien, gracias!
Bine ai venit! / Bine ați venit! – ¡Bien venido! / ¡Bien venidos!