Madrid

O metropolă de aur

„Acest oraș într-adevăr știe cum să trăiască” este mesajul simplu transmis de un oraș seducător, ce emană energie pură, așa cum este Madridul, un oraș mai viu decât oricare altul de pe pământ. Madrid nu deține un semn distinctiv asemenea Parisului, o istorie monumentală precum a Romei sau reputația Barcelonei pentru capodoperele moderniste, și într-adevăr nu există un echivalent al Turnului Eiffel, al Colosseum-ului sau La Sagrada Familia pe care să le poți indica și spune „acesta este Madrid”. Însă vasta istorie arhitecturală spaniolă conferă un fundal glorios vieții urbane din Madrid, de la vile medievale și palate regale, la unghiuri nebănuite ale arhitecturii spaniole contemporane, de la sobre zidării și turle de ardezie ale Madridului în stil baroc și până la construcții extravagante specifice perioadei belle époque. Putem aprecia pur și simplu, Madrid este un oraș frumos.

Ridicându-se deasupra pretențiilor umile ale bucătăriei sale locale, Madrid a evoluat într-una dinte cele mai bogate capitale culinare ale Europei. Orașul a îmbrățișat din toată inima creativitatea și inovația revoluției gastronomice din Spania. Revoluția culinară a Madridului se datorează pasiunii pentru tradițiile durabile ale bucătăriei spaniole, plăcerii oferite de experiența gastronomică și infinitei varietăți de preparate existente în fiecare regiune spaniolă.

Obiective turistice în Madrid

Madrid se remarcă printr-un număr considerabil de biserici catolice, unele dintre acestea numărându-se printre cele mai importante opere de artă religioasă ale Spaniei. Alte obiective culturale sunt Muzeul Prado, Centrul de Arte Regina Sofia, mănăstirea și complexul de palate El Escorial. Puerta del Sol este cea mai comercială și cunoscută zonă din vechiul Madrid. În acest loc, Puerta del Sol, oamenii din Madrid serbează trecerea într-un nou an. Tradiția spune că trebuie mâncate 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a orologiului.

The Golden Triangle of Art, Cibeles Palace and Fountain, Palatul Regal din Madrid, Muzeul Thissen-Bornemisza sunt câteva dintre punctele de interes. Toate aceste minunate locații sunt simbolurile Madridului, care trebuie apreciate și valorificate de către turiști. Oamenii din Madrid sunt foarte amabili și ospitalieri. Timpul se scurge încet pentru acești cetățeni ai Spaniei. Ei își petrec vremea în sutele de cafenele și terase, unde își fac planuri pentru ziua următoare. În astfel de locuri s-au dezvoltat marii gânditori și artiști ai Madridului, cum ar fi Lope Vega – geniul artei dramatice, Ramon de la Cruz – un autor talentat și mulți alții. Două dintre cele mai mari cluburi europene de fotbal, Real Madrid și Atletico de Madrid, își au casa aici și stadioanele mari și frumoase.

Pentru cei care sunt dornici să cunoască minunatele vestigii și istoria vastă a acestui oraș, o pot face oricând. Un city break în Madrid este ideal pentru relaxare și vizitarea orașului. Principala poartă de acces în Madrid este aeroportul internațional Madrid-Barajas. Acesta se află la 13 km nord-est de oraș. Aceste zboruri se pot rezerva la orice agenție din România. Climatul din Madrid este unul temperat mediteranean. Iernile aduc temperaturi sub 0 grade, în timp ce verile sunt caniculare. Cele mai ploioase perioade sunt toamna și primăvara. Madrid este frumos în orice sezon. Cel mai propice anotimp ar fi toamna, când vremea este ideală pentru a face mici incursiuni în această capitală magnifică a cunoașterii. Fiind cel mai mare oraș din Spania, în Madrid există o ofertă foarte vastă de hoteluri pentru turiștii cu diverse standarde și pretenții. În Madrid se găsește cazare ieftină, dar și scumpă, atât la vile și pensiuni, cât și la hoteluri de cinci stele. Prețurile încep de la 30 de euro la vile și pot ajunge până la 300 de euro. Condițiile de cazare sunt excelente, iar servirea impecabilă. Decizia de cazare depinde de buzunarul fiecărui turist. Rezervarea se poate face online, prin e-mail și telefonic. Puteți vizita acum și descoperi mai multe despre cultura și posibilitățile de divertisment oferite de acest oraș, prin rezervarea unui zbor direct de la Aeroportul Internațional Sibiu.

Scurt ghid de conversație

Bună ziua! – ¡Buenos días!
Bună seara! – ¡Buenas tardes!
Bine, mulțumesc / mulțumim! – ¡Bien, gracias!
Bine ai venit! / Bine ați venit! – ¡Bien venido! / ¡Bien venidos!

 

  Luni
Marți
Miercuri Joi Vineri
Sâmbătă
Duminică
Zile de operare