Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Experiența unui alt fel de tur de aeroport! #sieuzbordinsibiu

Tururile noastre de la aeroport vă plasează chiar în centrul acțiunii și încântă inima oricărui pasionat de aviație.

Știți că înclinația pistei aeroportului din Sibiu este echivalentul unui bloc cu patru etaje? Sau ce se întâmplă când un iepuraș drăgălaș țopăie nedumerit fără aprobare? Veți afla acestea și multe alte lucruri interesante în timpul unuia dintre tururile noastre prin aeroport cu narațiune în direct. Ghizii noștri așteaptă cu nerăbdare să vă împărtășească informații fascinante din interior!

Vrei și tu o astfel de experiență?
Dacă da, experiența ta e „pe finală”! Înscrierea se face în baza unei solicitări prealabile transmisă pe adresa de e-mail [email protected].

Ne trimiți cererea de înscriere prin care vă asumați pe proprie răspundere asigurarea supravegherii elevilor pe durata prezenței la aeroport și un tabel nominal cu prietenii aeroportului (de la mic la mare: elevi și adulți însoțitori). Descarcă formularul de înscriere și anexele aferente aici.

Când ne vedem?
De luni până joi, între orele 08:00 -14:00 și vineri între 08:00 - 10:00 în limita locurilor disponibile.

Unde?
La Check-in începe distracția.

Ne rezervăm 1 – 2 ore în care timpul va trece zburând!!!

Prezentarea la aeroport
Sosirea cu întârziere în aviație nu e de dorit și poate atrage după sine anularea vizitei. :)
Data și ora vizitei stabilite și comunicate trebuie STRICT respectate. 

Ce vom face?
Vizităm terminalul de pasageri, zonele unde se efectuează operațiunile de check-in, controlul de securitate și zona de grupare pasageri. Partea care nouă ne place cel mai mult zona de operațiuni aeriene: dacă suntem norocoși vizualizăm aterizarea sau decolarea unei aeronave, în cazul în care ora vizitei coincide cu programul de zbor șiiiii ....stăm toți confortabil într-un autobuz pentru transferul în zona cu echipamente aeroportuare. P.S. Fără supărare, itinerarul prezentat poate suferi modificări pe parcursul vizitei din motive de siguranță sau din motive operaționale. 
Aminitiri frumoase filmate și fotografiate? 
DAAAA, este permis filmatul și fotografiatul cu excepția zonelor aferente punctelor de control acces și a filtrelor de control de securitate.
Acum și partea cea mai serioasă ... :)
Documente de acces
Pentru acces este obligatorie prezentarea unui act de identitate în original, valid al însoțitorilor adulți la momentul începerii vizitei în aeroport. În caz contrar, Aeroportul Internațional Sibiu își rezervă dreptul de a proceda la anularea participării la program.
Safety first! :)
REGULI DE SECURITATE ȘI SIGURANȚĂ 
Participanții au obligația de a respecta indicațiile personalului Aeroportului Internațional Sibiu și de a se supune normelor de securitate aeroportuară, precum și controalelor aferente.
În cadrul programului se aplică aceleași restricții ca și la îmbarcarea în avion (este interzisă deținerea lichidelor, a armelor de foc, a armelor albe sau a celor de jucărie, cuțite, foarfece, substanțe inflamabile, substanțe periculoase etc.). Astfel de obiecte vor fi reținute de către organele în drept.
Pentru facilitarea controlului de securitate se recomandă evitarea genților, rucsacilor sau altor obiecte voluminoase.
Participanții au obligația de a repecta formatul organizat pe toată durata vizitei.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Prin înscrierea în vederea vizitării Aeroportului Internațional Sibiu reprezentanți legali în cazul minorilor, părinți / tutori și adulți însoțitori declară și își exprimă acordul prelucrării datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. De asemenea, se exprimă acordul în vederea prelucrării, de către Aeroportul Internațional Sibiu, precum și de către un alt operator împuternicit a următoarelor date cu caracter personal, ale minorului aflat sub tutelă: nume și prenume, CNP, serie/nr.CI/BI, denumite în continuare „Date”, prin mijloace automatizate și/sau manuale, pe întreaga durată necesară realizării scopurilor prelucrării datelor cu caracter personal.

TRANSPORTUL LA / DE LA AEROPORT
Transportul la/de la Aeroportul Internațional Sibiu intră în responsabilitatea vizitatorilor. Grupurile care participă la acest program vor menționa în formularul aferent tabelului nominal mijlocul de transport utilizat pentru deplasarea la/de la aeroport. Microbuzele școlare sunt scutite de plata taxei de parcare. Autoturismele personale se supun plății taxei de parcare.

CONDIŢII DE ANULARE
Aeroportul Internațional Sibiu își rezervă dreptul de a anula parțial sau total vizitele programate în cazul apariției unor situații de urgență sau din necesități operaționale care nu au putut fi prevăzute până la data stabilită, precum și în caz de condiții meteo nefavorabile.

ACORD UTILIZARE MATERIALE FOTO ȘI VIDEO
Prin înscrierea în vederea vizitării Aeroportului Internațional Sibiu participanții își exprimă acordul pentru utilizarea ulterioară a materialelor foto și video realizate în cadrul vizitelor organizate la Aeroportul Internațional Sibiu. Materialele vor fi utilizate în scopul promovării activităților desfășurate de aeroport, pe canalele de comunicare. Participarea implică respectarea obligatorie a tuturor prevederilor prezentate în cadrul acestei secțiuni.