Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Asistenţă pentru persoane cu dizabilităţi

Aeroportul Internaţional Sibiu oferă asistenţă şi atenţie deosebită pasagerilor cu mobilitate redusă şi/sau nevoi speciale, de la sosirea în aeroport și până la îmbarcarea în aeronavă, prin intermediul personalului specializat, la solicitarea companiei aeriene.

Categoria pasagerilor cu mobilitate redusă include orice persoană a cărei mobilitate este afectată din cauza unei incapacități (senzoriale sau locomotorii), a unei deficiențe fizice, a vârstei, a unei boli sau a altei cauze.

Dacă întâmpinați dificultăți de mobilitate și aveţi nevoie de asistență la aeroport, trebuie să informați compania aeriană sau operatorul de turism de nevoia dumneavoastră specială cu cel puțin 48 de ore înainte de călătorie. Este recomandabil să se notifice în prealabil companiei aeriene necesitatea de a primi asistență atât la plecare, cât şi la sosirea la destinaţie/aeroport.

Pentru informații pentru persoanele cu dizabilități și cu mobilitate redusă ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected].  


Punct de sosire/plecare pentru persoane cu dizabilități și cu mobilitate redusă

Persoanele cu dizabilități și cu mobilitate redusă care doresc să călătorească pe calea aerului pot anunța sosirea la Aeroportul Internațional Sibiu și pot solicita asistență la punctul de sosire/plecare – Biroul de Informații din incinta terminalului de pasageri.


Parcare

Parcarea aeroportului dispune de locuri special destinate persoanelor cu mobilitate redusă.

Conform art. 11 din cadrul Regulamentului de organizare și funcționare a parcării cu plată a  Aeroportul Internațional Sibiu, locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap vor putea fi utilizate doar de către autovehiculele ce au afișat cardul-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap eliberat de autoritățile competente, ce conține semnul internațional reprezentativ. Persoanele cu handicap deținătoare ale cardului-legitimație au dreptul de a parca gratuit pe locurile special amenajate. În acest sens, se va prezenta la Compartimentul Relații Publice (Biroul de Informații) al Aeroportului Internațional Sibiu R.A. cardul-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap, în vederea anulării tichetului de acces și implicit a tarifului de parcare.


În terminal

Toate facilitățile publice sunt la parter și sunt accesibile persoanelor cu dizabiliăți.

Mai multe informații privind drepturile persoanelor cu handicap și ale persoanelor cu mobilitate redusă pe durata călătoriei pe calea aerului în Regulamentul (CE) Nr. 1107/2006