Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Milano

Începând cu 21 iulie 2024 poți călători direct de la Sibiu spre Milano. Biletele sunt deja disponibile pe www.flylili.com!

Să zburăm spre capitala modei din Italia

Milano ne-a captat atenția, cerând mai mult timp pentru a fi explorat. Este un oraș în care moda primează, un oraș în care abundă arhitectura de excepție, care respiră rafinament, culoare și design. Milano este cunoscut pentru locurile care trebuie vizitate, arta care trebuie admirată și mâncarea care trebuie devorată, pentru străduțele înguste și pustii care duc către altele aglomerate și zgomotoase, unde turiștii se amestecă cu localnicii, unde modernul întâlnește vechiul, unde petrecerile continuă târziu în noapte, unde arhitectura și designul domină. Sinonim al eleganței și stilului, Milano este centrul culturii, muzicii, media și sportului din Italia. Dacă vrei să cunoști Italia, Milano este cel mai bun loc pentru a începe.

Puțină istorie

Milano a fost înființat în anul 222 î.Hr. de romani, care au cucerit o așezare celtică care ocupă anterior această locație. Noul oraș a fost denumit Mediolanum, înseamnând „în mijlocul câmpiei”, care face referire la localizarea acestuia din platoul Lombardiei. A fost una dintre cele mai strălucite comunități italiene în timpul Evului Mediu.

Obiective turistice și lucruri de făcut în Milano, Italia

  • Domul din Milano | Opera La Scala | Castelul și muzeul Sforza | Santa Maria delle Grazie | Districtul Brera | Galleria Vittorio Emanuele II |„Spectaculoasa catedrală Domul din Milano, care domină centrul orașului, este emblematică pentru dragostea de design maiestuos pe care se bazează Milano și în zilele noastre.” 

    P.S. „Nu omite să vizitezi Opera La Scala, dacă iubești muzica.”

 Scurt ghid de conversație

Bună dimineața! – Buon giorno!
Bună ziua! – Buon pomeriggio!
Bună seara! – Buona sera!
Mă scuzați! – Mi scusi!
M-am pierdut. – Mi sono perso. [M]; Mi sono persa. [F]
Îmi caut hotelul. – Sto cercando il mio albergo.
Mulțumesc frumos! – Molte grazie!
Cât costă? (sg/pl) – Quanto costa/costano?
Mă puteți ajuta? – Mi può aiutare?