Milano

Să zburăm spre capitala modei din Italia

Milano ne-a captat atenția, cerând mai mult timp pentru a fi explorat. Este un oraș în care moda primează, un oraș în care abundă arhitectura de excepție, care respiră rafinament, culoare și design.

Milano este cunoscut pentru locurile care trebuie vizitate, arta care trebuie admirată și mâncarea care trebuie devorată, pentru străduțele înguste și pustii care duc către altele aglomerate și zgomotoase, unde turiștii se amestecă cu localnicii, unde modernul întâlnește vechiul, unde petrecerile continuă târziu în noapte, unde arhitectura și designul domină.

Sinonim al eleganței și stilului, Milano este centrul culturii, muzicii, media și sportului din Italia. Dacă vrei să cunoști Italia, Milano este cel mai bun loc pentru a începe.

Puțină istorie

Milano a fost înființat în anul 222 î.Hr. de romani, care au cucerit o așezare celtică care ocupă anterior această locație. Noul oraș a fost denumit Mediolanum, înseamnând „în mijlocul câmpiei”, care face referire la localizarea acestuia din platoul Lombardiei. A fost una dintre cele mai strălucite comunități italiene în timpul Evului Mediu.

Obiective turistice și lucruri de făcut în Milano, Italia:

Domul din Milano | Opera La Scala | Castelul și muzeul Sforza | Santa Maria delle Grazie | Districtul Brera | Galleria Vittorio Emanuele II |

„Spectaculoasa catedrală Domul din Milano, care domină centrul orașului, este emblematică pentru dragostea de design maiestuos pe care se bazează Milano și în zilele noastre.”

„Nu omite să vizitezi Opera La Scala, dacă iubești muzica.”

Felurile de mancare vin fără să le comanzi

Milano oferă o experiență culinară copleșitoare, deoarece toate stilurile regionale de a găti sunt foarte bine reprezentate, împreună cu multe altele din toată lumea.

Cazare

Cei care doresc să descopere vestigiile și vasta istorie a acestui oraș, o pot face oricând. Un city break în Milano este ideal pentru vizitare și relaxare. Poarta principală a orașului este Aeroportul Internațional Milano-Malpensa. Acesta este localizat la 49 de kilometri către nord-est față de centrul orașului. Rezervările pot fi făcute la orice agenție din România. Clima este tipic mediteraneană. Vremea în Milano poate fi rece și cețoasă iarna și foarte caldă și umedă vară. Cel mai bun moment pentru a vizita Milano este primăvara, dar și începutul verii sau toamna s-ar putea bucura de vreme frumoasa. Fiind cel mai mare oraș din Italia, aici se poate găsi o gamă largă de hoteluri pentru toate standardele și cererile. În Milano se poate găsi cazare la vile, hoteluri, hosteluri, ieftine, dar și scumpe, de cinci stele, de exemplu. Cazarea este excelentă, iar serviciile impecabile. Decizia aparține clientului în funcție de buzunarul său. Rezervarea se poate face online, prin e-mail sau telefonic. Poți să vizitezi acum și să descoperi mai mult din cultura și distracția acestui oraș, rezervând acum un zbor direct de pe Aeroportul Internațional Sibiu. Orașul istoric, cu bisericile, muzeele, moda, parcurile și cafenelele sale te vor ține ocupat o săptămână întreagă.

Scurt ghid de conversație

Bună dimineața! – Buon giorno!
Bună ziua! – Buon pomeriggio!
Bună seara! – Buona sera!
Mă scuzați! – Mi scusi!
M-am pierdut. – Mi sono perso. [M]; Mi sono persa. [F]
Îmi caut hotelul. – Sto cercando il mio albergo.
Mulțumesc frumos! – Molte grazie!
Cât costă? (sg/pl) – Quanto costa/costano?
Mă puteți ajuta? – Mi può aiutare? 

 

  Luni
Marți
Miercuri Joi Vineri
Sâmbătă
Duminică
Zile de operare