Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Controlul de securitate

Sfaturi utile înaintea efectuării controlului de securitate
  • Accesul în zona filtrelor de control de securitate este permis doar posesorilor unei cărți de îmbarcare valabile.
  • Este recomandat ca persoanele cu stimulator cardiac să informeze personalul de securitate înainte de a trece prin poarta detectoare de metale.
  • La filtrele de control de securitate, pasagerii sunt obligați să respecte indicațiile personalului de securitate.
  • Pentru reducerea aglomerărilor la filtrele de control de securitate, pasagerii trebuie să se asigure că nu au în bagaje (atât în cele de cabină, cât și în cele de cală) articole interzise la transport în aeronavă.
  • Pentru eficientizarea timpului alocat controlului de securitate trebuie să vă scoateţi paltoanele, pardesiele şi sacourile; acestea vor fi controlate separat.

Ca urmare a lucrărilor de modernizare, noile echipamente de securitate utilizate în procesul de control de securitate la Aeroportul Internațional Sibiu permit scanarea bagajelor de mână fără scoaterea articolelor electrice/electronice și LAGs (lichide, aerosoli și geluri).

Astfel, noile echipamente performante disponibile la aeroportul din Sibiu permit efectuarea controlului de securitate al tuturor lichidelor și electronicelor fără a fi necesară scoaterea acestora din bagaj, aducând un plus de confort pasagerilor și reducând timpii de procesare al controlul de securitate.

Lichidele (LAGs – lichide, aerosoli şi geluri) includ: paste, loţiuni, creme, amestecuri de lichide, conţinutul recipientelor sub presiune şi alte articole cu o consistenţă similară.

Pentru mai multe detalii privind controlul de securitate, vă rugăm să accesați www.sri.ro/securitatea-aviatiei-civile
Aeroportul Internațional Sibiu vă urează o călătorie plăcută, în condiții de siguranță, și mulțumește tuturor pasagerilor pentru cooperarea la controlul de securitate.