Începând cu data de 30.03.2021, TOȚI pasagerii trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 (efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german) la îmbarcarea pentru zborurile spre GERMANIA, cu excepția copiilor sub 6 ani (conform informațiilor primite din partea companiilor aeriene) *** Persoanele care sosesc în România din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. Excepțiile pot fi consultate în HOTĂRÂREA nr. 9 din 11.02.2021 a COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ *** OBLIGATIVITATEA prezentării unui TEST NEGATIV COVID-19 la îmbarcarea pasagerilor cu destinația LONDRA - Luton!!! ***

Reader on Board! | Cititor la Bord!

Susținem lectura în spații neconvenționale

Reader on Board! | Cititor la Bord! este un proiect derulat de Aeroportul Internațional Sibiu, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, o inițiativă inedită, în premieră în România, care aduce și încurajează lectura într-un spațiu neconvențional, cum este cel al aeroportului. Proiectul are drep scop crearea unui nou serviciu de bibliotecă, prin susținerea serviciilor de bibliotecă publică și a lecturii în spații neconvenționale.

Aeroportul Internațional Sibiu este orientat permanent spre îmbunătățirea experienței în aeroport a pasagerilor. Astfel, unul dintre principalele motive ale alăturării aeroportului din Sibiu acestui proiect inovativ este îmbunătățirea și diversificarea serviciilor oferite de aeroport, prin crearea unui spațiu care să ofere o nouă perspectivă timpului de așteptare al pasagerilor, propunând o alternativă plăcută de petrecere a timpului în terminalul aeroportului din Sibiu.

Cele 1500 de u.b. (unități de bibliotecă) care alcătuiesc fondul de carte în limbile română, engleză, germană, maghiară, franceză, spaniolă, italiană sunt puse la dispoziția pasagerilor Aeroportului Internațional Sibiu în zona Plecări (curse interne și externe) din incinta terminalului de pasageri, în regim gratuit, cu scopul încurajării lecturii în spații neconvenționale și a petrecerii timpului de așteptare într-un mod plăcut și util. Titlurile selectate se încadrează în diferite domenii, preponderent beletristică, management, istorie și tradiții locale, dezvoltare personală, carte pentru copii. 

Fie că este citită sau împrumutată pentru întreaga călătorie, se recomandă returnarea cărții, atunci când este posibil, la următoarea călătorie, în raftul Cititor la Bord! din Aeroportul Internațional Sibiu sau, direct, la sediul central al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Iar când situația anulează posibilitatea de întoarcere a cărții în colecție, acesteia îi revine automat statutul de „ambasador” al bibliotecii publice sibiene și al Sibiului, într-o casă, într-un raft al unei biblioteci de pe un alt meridian, într-un alt aeroport sau într-o altă colecție de carte, acolo unde este nevoie de ea, conectând astfel Sibiul de cititori din afara granițelor țării. Toate volumele sunt marcate cu însemnele campaniei Reader on Board!

Conceptul ambițios al proiectului Reader on Board! | Cititor la Bord!, derulat sub motto-ul Citește și descoperă lumea! demonstrează că lucrurile funcționează atunci când ne dorim să deschidem nu doar orizonturi fizice, ci și călătorii într-o lume extraordinară, la care putem avea acces prin lectură.

Vă invităm pe pagina de facebook Reader on Board pentru afla mai multe despre cărțile „călătoare” și pentru a împărtăși din experiența lecturii „la înălțime”!

Mai multe detalii despre inaugurarea programului Reader on Board! | Cititor la Bord! aici.

Reader on Board | Cititor la Bord este o acțiune a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în colaborare cu Aeroportul Internațional Sibiu, cu susținerea Consiliului Județean Sibiu și participarea partenerilor România EduCab și KeepCalling.