Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

München

Oraş modern, cosmopolit, cu o inimă mare şi o tradiţie îndelungată la un click distanță www.lufthansa.com

Graţie amplasării în apropierea Alpilor, oraşul bavarez München, centrul Germaniei sudice, este una dintre destinaţiile turistice favorite la nivel naţional, dar şi ale şefilor de stat, personalităţilor şi vedetelor din lumea filmului şi a muzicii. „Oraşul celor un milion” sau „Orașul care fascinează și atrage”, cum mai este denumit, oferă o combinaţie unică de fler şi farmec tradiţional, toate amestecate cu o porţie sănătoasă de Gemutlichkeit, termenul german ce desemnează apropierea inimoasă, fericită şi sănătoasă.

Știați că?

Numit adesea „Perla Europei” sau chiar „Roma Germaniei”, Oraşul München a fost fondat în 1158 pe râul Isar şi îşi trage numele de la casa călugărilor, şi anume prima mănăstire din zonă. Călugării au fost cei care au iniţiat tradiţia pregătirii berii pentru care este celebru acum oraşul, în special datorită sărbătoririi faimosului festival al berii, care datează încă din 1810. Astăzi, aproape şase milioane de oameni vizitează anual Oktoberfest consumând peste 5,5 milioane de litri de bere pe parcursul celor două săptămâni. Oraşul „grădinilor” de bere este un oraş cu un stil propriu – contrastant, dar nu contradictoriu. Capitala Bavariei prezintă o multitudine de atracţii turistice fantastice, în concluzie, cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei cu tine într-o excursie la München este… timpul.

Obiective turistice în München

München este un centru cultural de elită, unul dintre cele mai importante din Europa, cu nenumărate muzee şi galerii, dintre cele mai diverse ce se bucură de o reputaţie internaţională. Cele mai interesante sunt Muzeul Teatrului German, Muzeul Omenirii şi Naturii, Reisdenz (artă egipteană şi bijuterii) sau Muzeul Valentine.

Deutsches Museum din München este, cu cele cca. 28.000 de obiecte expuse, cel mai mare muzeu tehnico-ştiinţific din lume. Exponatele sale cuprind circa 50 de domenii ale ştiinţei şi tehnicii. Fondul muzeului cuprinde 96.000 de obiecte, o bibliotecă specializată pe istoria ştiinţei şi tehnicii cu aproximativ 850.000 de volume, precum şi o arhivă cu numeroase documente originale. Muzeul este vizitat anual de aproximativ 1,3 milioane de oameni din toată lumea.

Alte Pinakothek şi respectiv Neue Pinakothek deţin colecţii unice de pictură, pornind de la arta medievală la artiştii moderni. Pentru cei pasionaţi de pictură cea mai bună alegere rămâne cu siguranţă Galeria Lenbachhaus, unde pot fi admirate creaţiile originale ale unor pictori precum Kandinsky sau Klee. Un alt obiectiv turistic ce nu trebuie ratat este grădina Englezească, un parc superb, de dimensiuni impresionante, care rămâne cea mai bună alegere pentru relaxare. Pasionaţilor de automobile, Muzeul BMW le pune la dispoziție cele mai inedite modele, prototipuri şi maşini de epocă, oferindu-le acestora posibilitatea de a conduce, virtual ce-i drept, orice model îşi doresc.

Plimbarea prin München poate continua cu Grădina Zoologică Hellabrunn, una dintre cele mai mari din Europa, unde veţi avea ocazia să întâlniţi cele mai rare specii de animale.

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din München este şi impresionanta Frauenkirche, al cărei interior reconstruit prezintă un interesant contrast cu exteriorul vechi, atent restaurat după distrugerile din timpul războiului.

Scurt ghid de conversație

Bună dimineaţa! – Guten Morgen!
Bună seara! – Guten Abend!
Noapte bună! – Gute Nacht!
La revedere! – Auf Wiedersehen!
Vă rog! – Bitte!
Mulţumesc! – Danke!
Cât costă? – Wie viel kostet es?