Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Acces și parcare la Aeroportul Internațional Sibiu

Acces

ATENȚIE!
Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită.

Detalii video aici.


Parcare

Cu un număr de peste 300 de locuri de parcare, Aeroportul Internaţional Sibiu oferă şi asigură acces rapid şi convenabil:
 • Acces rapid către check-in;
 • Tariful include serviciile complete;
 • Fără rezervare prealabilă.
Pentru evitarea unor situații neplăcute, vă rugăm să respectați Regulamentul de organizare și funcționare a parcării cu plată a  Aeroportul Internațional Sibiu.

Aeroportul Internațional Sibiu R.A. nu asigură paza parcării sau supravegherea video a (auto)vehiculelor aflate în parcare. Camerele TVCI instalate sunt destinate exclusiv supravegherii fluxurilor, înregistrările video nefiind disponibile publicului!

Conducătorii auto au obligația să nu lase la vedere în (auto)vehicule obiecte de valoare. Aeroportul Internațional Sibiu R.A. nu răspunde de eventualele daune, prejudicii sau furturi ce pot avea loc în Parcare ca urmare a nerespectării acestei obligații. La parcarea (auto)vehiculelor, conducătorul este obligat să își asigure bunurile lăsate în interiorul (auto)vehiculului, prin închiderea și blocarea ușilor, capotelor, motorului, portbagajului, geamurilor, trapei, bușonului rezervor etc., Aeroportul Internațional Sibiu R.A. nerăspunzând în niciun fel pentru securitatea acestora.

În acest sens, Aeroportul Internațional Sibiu R.A. nu își asumă în niciun fel responsabilitatea civilă sau penală pentru orice pagubă sau prejudiciu cauzat (auto)vehiculelor sau bunurilor din interiorul acestora sau pentru eventualele daune, furturi, incendii, precum și pentru orice fel de daune cauzate de clienții Aeroportului Internațional Sibiu R.A. sau de terțe persoane, (auto)vehiculelor aflate în parcare!

ATENŢIE! Sistem de parcare cu tichet (cu cod de bare).

 
Calculator taxă de parcare   
 
Parcare pasageri/însoțitori

Tarifele de utilizare a parcării cu plată a Aeroportului Internațional Sibiu R.A. de către pasageri/însoțitori de mai jos sunt valabile începând cu data de 15.11.2022.

Interval de timp
(unitatea minimă de taxare indivizibilă este ora)
Tarif lei
(valabil de la data de 15.11.2022)
Primele 10 minute Gratuit
+10 minute – 2 ore 10 lei
3 – 6 ore 30 lei
7 – 24 ore 50 lei
2 zile 100 lei
3 – 7 zile 180 lei
8 zile 230 lei
9 – 15 zile 350 lei
Peste 15 zile 350 + 15 lei/zi
Toate tarifele includ cota legală de TVA.

 Parcare în sistem abonament
Interval de timp

Tarif exprimat
(lei)
1 lună 300,00
6 luni 1400,00
12 luni 2100,00
Taxe adiţionale ascociate parcării în sistem abonament
Taxă Tarif exprimat
(lei)
Eliberare cartelă de acces parcare 100,00
Pierdere/deteriorare/înnoire cartelă de acces parcare 100,00

Un abonament de parcare dă dreptul de parcare pentru un vehicul.
Tarifele includ TVA.

Parcare biciclete

În incinta Aeroportului Internaţional Sibiu parcarea bicicletelor este gratuită.

Ghid de utilizare parcare Aeroportul Internaţional Sibiu

Instrucţiuni de intrare în parcare:

 • Opriţi maşina în faţa barierei de acces, în dreptul automatului intrare.
 • Apăsaţi butonul care luminează verde intermitent pentru eliberarea tichetului.
 • Se ia tichetul eliberat şi se păstrează cu grijă pentru efectuarea plății, cu maximum 10 minute înainte de ieșirea din parcare.
 • Taxa pentru înlocuirea unui tichet pierdut este de 300 de lei şi se achită la casele automate de plată (unde se eliberează un nou tichet).

Instrucţiuni de utilizare a automatului de taxare / plată:

 • Selectează limba (Română, Engleză, Spaniolă sau Germană).
 • Scanați codul de bare imprimat pe tichetul de parcare.
 • Pe ecranul color al aparatului este afişată suma pe care o aveţi de achitat. Plata se poate face cu cardul bancar (contactless sau chip&PIN) ori cu bani lichizi.
 • În cazul în care doriţi să renunţaţi pe moment la efectuarea plăţii, apăsaţi butonul „Anulare”.
 • Se introduc bancnotele şi/sau monedele cu care se face plata. Butonul de Anulare poate fi utilizat oricând pentru a ieși din program, atâta timp cât nu a fost atinsă valoarea de plată.
 • Ieşirea din parcare se face pe baza aceluiași tichet (prin scanarea codului de bare), într-un timp limită de 10 minute.
 • Depăşirea celor 10 minute atrage dupa sine necesitatea revenirii la automatul de taxare pentru achitarea unei noi taxe, corespunzătoare timpului suplimentar petrecut în parcare.

Instrucţiuni pentru părăsirea parcării:

 • Opriţi maşina în faţa barierei de la ieşirea din parcare, în dreptul automatului de ieşire, după achitarea în prealabil a taxei de parcare la unul dintre automatele de taxare.
 • Scanați codul de bare imprimat pe tichet.
 • Dacă taxa achitată corespunde perioadei de utilizare a parcării, bariera se ridică. În caz contrar, se va afişa un mesaj pentru achitarea taxei de parcare suplimentară, bariera rămânând coborâtă.
R.A. Aeroportul Internațional Sibiu este exonerată de orice răspundere pentru:
 • Daunele provocate de nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor, a semafoarelor şi a marcajelor rutiere de pe teritoriul regiei ori a indicaţiilor agenţilor de ordine;
 • Daunele provocate de mişcările barierelor, în situaţia nepăstrării distanţei dintre autovehicule, reglementată prin indicatoare rutiere;
 • Prelungirea duratei de utilizare a parcărilor publice datorate decalării orelor de aterizare/decolare a aeronavelor;
 • Orice consecinţă imediată sau ulterioară, directă sau indirectă, a nerespectării prezentului regulament sau a refuzului achitării tarifelor de parcare ori a penalităţilor afişate.

Alte informaţii

Camerele TVCI instalate în parcare sunt destinate exclusiv supravegherii fluxurilor, înregistrările video nefiind disponibile publicului.

Pe durata utilizării parcării, conducătorii auto au obligaţia de a asigura autovehiculele şi bunurile aflate în acestea, în tariful de parcare nefiind incluse cheltuieli pentru pază.

Tariful pentru pierdere tichet, fără posibilitatea de stabilire a perioadei petrecute în parcare este de 300 de lei/buc.

Tariful pentru pierdere tichet, cu posibilitatea de stabilire a perioadei petrecute în parcare este de 50 lei/buc. + tariful aferent perioadei petrecute în parcare.

Tarifele includ TVA.