Purtarea măștii de protecție este OBLIGATORIE atât în incinta terminalului de pasageri, cât și în zona de parcare! *** Prezentarea la aeroport pentru efectuarea formalităților de check-in, securitate și frontieră se face cu 3 ore înainte de ora programată pentru decolare! ***

Condiţii de călătorie pe teritoriul României 

Actualizare 15|05|2020

Dragi pasageri,

În conformitate cu art. 14, din anexa hotărârii CNSSU 14.05.2020 toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională ZONĂ GALBENĂ au obligația de a se auto-izola la domiciliu 14 zile | carantina (*). Când la aceeași adresă locuiesc mai multe persoane împreună cu persoana întoarsă din străinătate, izolarea se aplică tuturor persoanelor, dacă nu există altă adresă la care se poate autoizola aceasta. 

(*) pentru persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.


 Dragi pasageri,

Având în vedere Hotărârea nr.10 din data de 14.03.2020 emisă de Guvernul României cu privire la instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, vă aducem la cunoştinţă faptul că toţi pasagerii asimptomatici care călătoresc din ţările afectate de COVID -19 urmează să se izoleze la domiciliu (în locaţia declarată la intrarea în ţară) timp de 14 zile.

La intrarea în ţară se va completa o declaraţie pe propria răspundere.

Statele pentru care este obligatorie această măsură sunt: Italia, Spania, Franţa, Germania, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Austria, Norvegia, Suedia, Danemarca, Elveţia, SUA, Iran, Japonia, Coreea și China.

Formularul îl veţi primi la aeroport sau îl puteţi descărca aici reducându-se astfel timpul de aşteptare.     

Declaraţie pe proprie răspundere la intrarea pe teritoriul României – limba română – descarcă aici.