Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Frankfurt

Te provocăm la o vacanță la pas printre zgârie-nori, let's “Main-hattan”! 

Rezervă acum pe www.wizzair.com o vacanță spre un oraș tradițional și fermecător conturat de zgârie-nori din beton și oțel.

De ce Frankfurt?!

✈ un loc ideal pentru un city-break, însă și pentru o zi dacă ești doar în trecere; 
✈ artă;
✈ shopping de cea mai înaltă clasă;
✈ arhitectură de top;
✈ și multe altele pe care te așteptăm să le descoperi și să le împărtășești cu noi.

10 locuri care merită vizitate în Frankfurt în 24 de ore

✈ Piața Romerberg;
✈ Casa memorială Goethe;
✈ Strada Zeil - The Fifth Avenue of Germany;
✈ Muzeul de artă modernă;
✈ Podul de Fier;
✈ Cartierul Bankenviertel;
✈ Palmengarten;
✈ MyZeil;
✈ Muzeul de Istorie Naturala Senckenberg;
✈ Opera Veche (Alte Oper).

Te-am convins, nu-i așa?! Cei 120 km până la Frankfurt nici nu îi simți...


Frankfurt Hahn – Prezentare generală

Natură relaxantă și descoperiri interesante

Aeroportul Frankfurt-Hahn este situat în inima landului Renania-Palatinat, în regiunea Hunsrück. Ceea ce s-a format în milioane de ani de istorie geologică face ca acest peisaj să fie special și astăzi: cele patru râuri Moselle, Nahe, Saar și Rin au săpat adânc în ardezia devoniană și curg în jurul lanțului muntos jos, în formă de spate de câine. Regiunea este departe de zona industrială; în multe locuri vei descoperi doar natura relaxantă. Lanțurile muntoase sunt ușor ondulate și acoperite cu păduri întinse și pajiști înflorite; pâraiele tăiate adânc devin văi asemănătoare defileului. O rețea de înaltă calitate de trasee pentru drumeții și ciclism duce la locurile de o frumusețe naturală. Astfel, este de înțeles că Hunsrück are două parcuri naturale, Parcul Natural Saar-Hunsrück și Parcul Natural Soonwald-Nahe, precum și singurul parc național din Renania-Palatinat, Parcul Național Hunsrück-Hochwald. Astfel de arii protejate sunt create doar acolo unde natura își păstrează propriile caracteristici.

Monumentele istorice povestesc despre o istorie plină de evenimente în Hunsrück. Acestea sunt mici comori culturale. Ruinele castelelor au fost restaurate pe cât posibil în conformitate cu ordinul de conservare; bisericile impresionează adesea prin amplasarea sau mărimea lor neobișnuită. Sărbătoriții admiră casele cu acoperișuri de ardezie și cu colț de lemn și apreciază decelerația care pune stăpânire pe micile orașe Kirchberg, Simmern sau Kastellaun la fel de mult ca și pe sate.

Monumentele istorice povestesc despre o istorie plină de evenimente în Hunsrück. Acestea sunt mici comori culturale. Ruinele castelului au fost restaurate pe cât posibil conform ordinului de conservare; bisericile impresionează adesea prin amplasarea sau mărimea lor neobișnuită. Turiștii admiră casele cu acoperiș din ardezie și structură de lemn și apreciază decelerația care pune stăpânire pe micile orașe Kirchberg, Simmern sau Kastellaun, la fel de mult ca și pe sate.

Sfaturi pentru excursii pentru o scurtă vacanță în Hunsrück:

Podul de frânghie suspendat Geierlay: cel mai frumos pod de frânghie suspendat din Germania, cu o lungime de 360 de metri și o înălțime de 100 de metri deasupra unei văi adânc tăiate între Mörsdorf și Sosberg,

Parcul Național Hunsrück-Hochwald: o arie protejată de 10.000 de hectare cu fagi rari și bătrâni, mlaștini deosebite, pajiști înflorite și stânci impunătoare.

Erbeskopf: zonă de recreere pe cel mai înalt munte din Renania-Palatinat (816 metri), cu poarta Parcului Național Erbeskopf, traseu de frânghii în pădure, pistă de tobogan de vară și platformă de observare pe vârf.