Începând cu data de 1 octombrie 2021, călătoria în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi posibilă exclusiv în baza pașaportului valabil. Mai multe detalii la www.mae.ro/node/56800. *** Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care PĂRĂSESC teritoriul României consultați website-ul MAE - www.mae.ro - secțiunea ATENȚIONĂRI DE CĂLĂTORIE COVID-19 ***

Bologna – un oraș cu moștenire istorică

Rezervă acum pe www.ryanair.com

Bologna este un oraș-cetate din nordul Italiei, fiind capitala regiunii Emilia-Romagna. Este denumit „orașul roșu” pentru culoarea acoperișurilor și fațadelor sale. Este un oraș de tradiție antică, fiind una dintre cetățile istorice cele mai bine conservate din nordul Italiei. Bologna este cunoscută astăzi pentru viața sa culturală și universitară (aici se afla cea mai veche universitate din Europa – Universitatea Bologna, înființată în anul 1088), precum și pentru gastronomia locală.

Bologna este un oraș făcut pentru plimbări – cel mai bun mod de a cunoaște acest oraș plin de străzi frumoase și clădiri, o vizită în Bologna dobândind astfel un ton personal și bogat. În Bologna peisajul cotidian constitue el însuși o atracție turistică desăvârșită!

Acest oraș medieval este fermecător, istoric și distractiv de explorat. Bologna este capitala gastronomică a Italiei, fiind renumită și pentru că este un centru universitar și pentru viața sa de noapte uimitoare, dar există, de asemenea, o mulțime de locuri de văzut și o mulțime de lucruri unice de făcut aici.

Inima orașului Bologna este Piazza Maggiore, cea mai mare piață a orașului, unde de obicei oamenii își petrec nopțile luând masa, vorbind și petrecând un timp plăcut.

Obiective turistice în Bologna

✈ Piazza Maggiore
✈ Basilica di San Petronio
✈ Basilica di Santo Stefano
✈ Cele două turnuri
✈ Fântâna lui Neptun
✈ Via dell’Indipendenza
✈ Sanctuarul Madonnei din San Luca

Scurt ghid de conversație

Bună dimineața! – Buon giorno!
Bună ziua! – Buon pomeriggio!
Bună seara! – Buona sera!
Mă scuzați! – Mi scusi!
M-am pierdut. – Mi sono perso. [M]; Mi sono persa. [F]
Îmi caut hotelul. – Sto cercando il mio albergo.
Mulțumesc frumos! – Molte grazie!
Cât costă? (sg/pl) – Quanto costa/costano?
Mă puteți ajuta? – Mi può aiutare?