Începând cu data de 30.03.2021, TOȚI pasagerii trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 (efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german) la îmbarcarea pentru zborurile spre GERMANIA, cu excepția copiilor sub 6 ani (conform informațiilor primite din partea companiilor aeriene) *** Persoanele care sosesc în România din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. Excepțiile pot fi consultate în HOTĂRÂREA nr. 9 din 11.02.2021 a COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ *** OBLIGATIVITATEA prezentării unui TEST NEGATIV COVID-19 la îmbarcarea pasagerilor cu destinația LONDRA - Luton!!! ***

Bologna – un oraș cu moștenire istorică

Rezervă acum pe www.ryanair.com

Bologna este un oraș-cetate din nordul Italiei, fiind capitala regiunii Emilia-Romagna. Este denumit „orașul roșu” pentru culoarea acoperișurilor și fațadelor sale. Este un oraș de tradiție antică, fiind una dintre cetățile istorice cele mai bine conservate din nordul Italiei. Bologna este cunoscută astăzi pentru viața sa culturală și universitară (aici se afla cea mai veche universitate din Europa – Universitatea Bologna, înființată în anul 1088), precum și pentru gastronomia locală.

Bologna este un oraș făcut pentru plimbări – cel mai bun mod de a cunoaște acest oraș plin de străzi frumoase și clădiri, o vizită în Bologna dobândind astfel un ton personal și bogat. În Bologna peisajul cotidian constitue el însuși o atracție turistică desăvârșită!

Acest oraș medieval este fermecător, istoric și distractiv de explorat. Bologna este capitala gastronomică a Italiei, fiind renumită și pentru că este un centru universitar și pentru viața sa de noapte uimitoare, dar există, de asemenea, o mulțime de locuri de văzut și o mulțime de lucruri unice de făcut aici.

Inima orașului Bologna este Piazza Maggiore, cea mai mare piață a orașului, unde de obicei oamenii își petrec nopțile luând masa, vorbind și petrecând un timp plăcut.

Obiective turistice în Bologna

✈ Piazza Maggiore
✈ Basilica di San Petronio
✈ Basilica di Santo Stefano
✈ Cele două turnuri
✈ Fântâna lui Neptun
✈ Via dell’Indipendenza
✈ Sanctuarul Madonnei din San Luca

Scurt ghid de conversație

Bună dimineața! – Buon giorno!
Bună ziua! – Buon pomeriggio!
Bună seara! – Buona sera!
Mă scuzați! – Mi scusi!
M-am pierdut. – Mi sono perso. [M]; Mi sono persa. [F]
Îmi caut hotelul. – Sto cercando il mio albergo.
Mulțumesc frumos! – Molte grazie!
Cât costă? (sg/pl) – Quanto costa/costano?
Mă puteți ajuta? – Mi può aiutare?