Începând cu data de 20.12.2021, persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România *** Începând cu data de 1 octombrie 2021, călătoria în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi posibilă exclusiv în baza în baza pașaportului valabil. Mai multe detalii la www.mae.ro/node/56800. *** Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care PĂRĂSESC teritoriul României consultați website-ul MAE - www.mae.ro - secțiunea ATENȚIONĂRI DE CĂLĂTORIE COVID-19 *** Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care SOSESC pe teritoriul României consultați website-ul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile – www.cnscbt.ro *** Prezentarea la aeroport pentru efectuarea formalităților de check-in, securitate și frontieră se face cu 3 ore înainte de ora programată pentru decolare! ***

Condițiile de călătorie în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în contextul noului regim aplicabil ca urmare a BREXIT, începând cu 1 octombrie 2021

Începând cu data de 1 octombrie 2021, călătoria în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi posibilă exclusiv în baza în baza pașaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetățenii români nerezidenți, asemeni tuturor cetățenilor europeni nerezidenți, nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile britanice, cetățenilor europeni (inclusiv cetățenilor români) nerezidenți în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.

Dacă intenționați să călătoriți în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, vă recomandăm să verificați dacă aveți pașaport valabil pentru durata întregii deplasări. 

Cartea de identitate va putea fi folosită doar de către persoanele care dețin statutul de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Mai multe detalii pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la următorul link: https://www.mae.ro/node/56800.