Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Declarație online Coronavirus COVID-19

În contextul pandemiei COVID-19, echipa Citizen Next împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale au implementat un sistem digital prin care simplifică procedura de completare a declarației obligatorii solicitate de către reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică aflați la frontieră.  Pentru a reduce timpii de așteptare la intrarea în țară vă adresăm rugămintea să completați digital declarația solicitată de Direcția de Sănătate Publică la punctul de trecere al frontierei iar la intrarea în țară afișați autorităților codul generat.

Declarație online Coronavirus - limba română
Declarație online Coronavirus - limba engleză

În contextul pandemiei SARS CoV-2, lipsa unui tratament sau a unui vaccin impun luarea unor măsuri pentru a controla răspândirea virusului. Realizarea anchetei epidemiologice este esențială pentru identificarea cazurilor ce necesită punerea în carantină, precum și identificarea contacților direcți. Traficul internațional reprezintă una din căile cu impact foarte ridicat în contaminarea cu SARS-Cov-2.

Mai multe detalii despre proiect le regăsiți aici.


Recomandări și reguli de conduită la reluarea traficului comercial regulat 

Dragi pasageri,

Pe măsură ce restricțiile de trafic aerian cauzate de pandemia Covid-19 vor fi reduse, companiile aeriene vor relua gradual operațiunile aeriene la Aeroportul Internațional Sibiu. În acest context, cu un pachet extins de măsuri de prevenire individuale și colective pentru protecția împotriva infectării cu noul coronavirus, aeroportul sibian se pregătește pentru relansarea traficului aerian de pasageri, astfel încât călătoriile pasagerilor să se desfășoare în condiții maxime de siguranță.

Obligativitatea purtării măștilor de protecție, mandatată de autorități se aplică și se va aplica în toate spațiile publice închise din incinta aeroportului sibian.

Pasagerii vor fi informați despre regulile de conduită prin anunțuri difuzate cu o frecvență ridicată, afișe, materiale video și prezența intensă a personalului aeroportuar pe perioada de desfășurare a zborurilor în vederea asigurării respectării distanțării sociale. În zonele de check-in, respectiv de procesare și efectuarea a formalităților specifice de securitate, precum și în alte zone în care pasagerii ar putea fi congestionați au fost instalate panouri de plexiglas și au fost aplicate marcaje la nivelul podelei pentru asigurarea respectării distanțării sociale.

  • Purtarea măștii în aeroport este obligatorie! 

  • Prezentarea la aeroport pentru efectuarea formalităților de check-in, securitate și frontieră se face cu 3 ore înainte de ora programată pentru decolare!

  • Păstrați distanța! Respectați signalistica și marcajele de pe podea.

  • Păstrați distanța la ghișeele de check-in și la efectuarea controlului de securitate.

  • Spălați-vă pe mâini cu săpun, cu regularitate.

  • Acoperiți-vă gura și nasul cu cotul dacă tușiți sau strănutați.

  • Efectuați check-in-ul on-line în măsura în care este posibil.