Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care PĂRĂSESC teritoriul României consultați website-ul MAE - www.mae.ro - secțiunea ATENȚIONĂRI DE CĂLĂTORIE COVID-19 *** Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care SOSESC pe teritoriul României consultați website-ul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile – www.cnscbt.ro *** Prezentarea la aeroport pentru efectuarea formalităților de check-in, securitate și frontieră se face cu 3 ore înainte de ora programată pentru decolare! ***

Condiții de călătorie pentru cetățenii care părăsesc teritoriul României

Ministerul Afacerilor Externe actualizează permanent datele privind condițiile de călătorie spre statele din Europa și alte regiuni pentru cetățenii care vin din România.

Informațiile actualizate privind restricțiile impuse de statele din Europa și alte regiuni, în context COVID-19, pentru cetățenii care vin din România sunt disponibile pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, secțiunea Atenționări de călătorie COVID-19, la următorul link: http://www.mae.ro/node/51759.


Condiții de călătorie spre Germania pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Germania, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51913.

Informații privind tipurile de teste acceptate pentru plecarea din România spre Germania, conform criteriilor stabilite de Institutul Robert Koch din Germania:
- în engleză  - https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Archiv_Tests/Test_06042021_en.pdf?__blob=publicationFile
- în germană - https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Archiv_Tests/Test_06042021.pdf?__blob=publicationFile

Update atenționări de călătorie spre Germania – 30.03.2021

Începând cu data de 30.03.2021, TOȚI pasagerii care călătoresc spre GERMANIA trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 la îmbarcare (efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german), cu excepția copiilor cu vârsta sub 6 ani (conform informațiilor primite din partea companiilor aeriene).

Update atenționări de călătorie spre Germania – 27.03.2021

„Atenție! Autoritățile germane vor introduce, în perioada următoare, o obligație generală prin care companiile aeriene nu vor mai permite îmbarcarea pasagerilor către Germania în lipsa dovezii unei testări prealabile pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Până la reglementarea situației, este recomandată contactarea companiilor aeriene pentru a verifica aplicabilitatea și eventualele condiții specifice ale acestei obligații.” (http://www.mae.ro/node/51913)


Călătorii din toate zonele de risc trebuie să informeze Autoritatea locală de Sănătate responsabilă. În acest scop, se înregistrează online toate datele personale solicitate, după care este primit un document de confirmare în format pdf. Acesta trebuie să fie disponibil și să poată fi prezentat (la cerere) în momentul intrării în Germania. Întreaga procedură se efectuează pe pagina de internet: www.einreiseanmeldung.de.

Pentru mai multe detalii și informații, puteți contacta Autoritatea locală de Sănătate responsabilă din fiecare regiune din Germania. Datele de contact ale acesteia pot fi identificate în funcție de codul poștal al localității pe raza căreia este efectuată carantina, accesând următorul link: https://tools.rki.de/PLZTool/.


Condiții de călătorie spre Marea Britanie pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Marea Britanie, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51935.


Condiții de călătorie spre Spania pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Spania, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51930.


Condiții de călătorie spre Austria pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Austria, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51901.


Condiții de călătorie spre alte regiuni pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre alte regiuni, altele decât statele din Europa, informațiile actualizate privind atenționările și condițiile de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51982.


❗Recomandăm tuturor pasagerilor consultarea periodică a informațiilor privind condițiile de călătorie către țara/regiunea de interes, accesând sursele menționate mai sus. 


Atenţionări de călătorie

23.03.2021
Marea Britanie

La sosirea în Marea Britanie este nevoie să prezentați:
1) un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ,
2) passenger locator form,
3) codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada carantinării/autoizolării,
4) codul de rezervare a hotelului pentru carantina instituționalizată, dacă sosiți dintr-o țară aflată pe lista roșie. Opțional, puteți rezerva și un Test to Release.
Detalii mai jos, precum și pe pagina web https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-u.

14.01.2021
Marea Britanie

Au fost actualizate condițiile de călătorie pentru cetățenii care călătoresc înspre Marea Britanie. Obligativitatea prezentării testului care să ateste efectuarea testului Covid-19 cu rezultat negativ va intra în vigoare luni, 18 Ianuarie ora 04.00 conform datelor publicate pe website-ul oficial guvernamental al Marii Britanii.

Vă recomandăm să urmăriți şi informaţiile publicate pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea Atenționări de călătorie COVID-19 înaintea oricărei deplasări în străinătate. Mai multe detalii aici.

12.01.2021
Marea Britanie

Conform datelor publicate pe website-ul oficial guvernamental al Marii Britanii, din 15 ianuarie 2021 pasagerii care vor călători înspre Marea Britanie vor trebui să prezinte la intrarea pe teritoriul britanic rezultatul negativ al unui test PCR COVID-19 efectuat cu până la 3 zile înainte de călătorie.