Începând cu data de 1 octombrie 2021, călătoria în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi posibilă exclusiv în baza în baza pașaportului valabil. Mai multe detalii la www.mae.ro/node/56800. *** Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care PĂRĂSESC teritoriul României consultați website-ul MAE - www.mae.ro - secțiunea ATENȚIONĂRI DE CĂLĂTORIE COVID-19 ***

Condiții de călătorie pentru cetățenii care părăsesc teritoriul României

Ministerul Afacerilor Externe actualizează permanent datele privind condițiile de călătorie spre statele din Europa și alte regiuni pentru cetățenii care vin din România. Informațiile actualizate privind restricțiile impuse de statele din Europa și alte regiuni, în context COVID-19, pentru cetățenii care vin din România sunt disponibile pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, secțiunea Atenționări de călătorie COVID-19, la următorul link: http://www.mae.ro/node/51759.


Condiții de călătorie pentru persoanele care călătoresc din România în GERMANIA

INFORMAȚII PRIVIND DESEMNAREA ZONELOR DE RISC INTERNAȚIONALE aici.

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Germania, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51913.

Informații privind tipurile de teste acceptate pentru plecarea din România spre Germania, conform criteriilor stabilite de Institutul Robert Koch din Germania:
- în engleză  - https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Archiv_Tests/Test_06042021_en.pdf?__blob=publicationFile
- în germană - https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Archiv_Tests/Test_06042021.pdf?__blob=publicationFile
 


Condiții de călătorie pentru persoanele care călătoresc din România în MAREA BRITANIE

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Marea Britanie, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51935.


Condiții de călătorie pentru persoanele care călătoresc din România în ITALIA

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Italia, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51930.


Condiții de călătorie pentru persoanele care călătoresc din România în SPANIA

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Spania, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51930.


Condiții de călătorie pentru persoanele care călătoresc din România în AUSTRIA

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Austria, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51901.


Condiții de călătorie pentru persoanele care călătoresc din România în TURCIA

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Turcia, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51901.


Condiții de călătorie spre alte regiuni pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre alte regiuni, altele decât statele din Europa, informațiile actualizate privind atenționările și condițiile de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51982.


Recomandăm tuturor pasagerilor consultarea periodică a informațiilor privind condițiile de călătorie către țara/regiunea de interes, accesând sursa menționată mai sus.