Persoanele care sosesc în România din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. Excepțiile pot fi consultate în HOTĂRÂREA nr. 9 din 11.02.2021 a COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ *** OBLIGATIVITATEA prezentării unui TEST NEGATIV COVID-19 la îmbarcarea pasagerilor cu destinația LONDRA - Luton!!! ***

Condiții de călătorie pentru cetățenii care părăsesc teritoriul României

Ministerul Afacerilor Externe actualizează permanent datele privind condițiile de călătorie spre statele din Europa și alte regiuni pentru cetățenii care vin din România.

Informațiile actualizate privind restricțiile impuse de statele din Europa și alte regiuni, în context COVID-19, pentru cetățenii care vin din România sunt disponibile pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, secțiunea Atenționări de călătorie COVID-19, la următorul link: http://www.mae.ro/node/51759.


Condiții de călătorie spre Germania pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Germania, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51913.

Pentru mai multe detalii și informații, puteți contacta Autoritatea locală de Sănătate responsabilă din fiecare regiune din Germania. Datele de contact ale acesteia pot fi identificate în funcție de codul poștal al localității pe raza căreia este efectuată carantina, accesând următorul link: https://tools.rki.de/PLZTool/.


Condiții de călătorie spre Marea Britanie pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Marea Britanie, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51935.


Condiții de călătorie spre Spania pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Spania, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51930.


Condiții de călătorie spre Austria pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre Austria, informațiile actualizate privind condițiile de călătorie pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51901.


Condiții de călătorie spre alte regiuni pentru cetățenii care vin din România

Pentru cetățenii care călătoresc din România spre alte regiuni, altele decât statele din Europa, informațiile actualizate privind atenționările și condițiile de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 pot fi regăsite la următorul link: http://www.mae.ro/node/51982.


❗Recomandăm tuturor pasagerilor consultarea periodică a informațiilor privind condițiile de călătorie către țara/regiunea de interes, accesând sursele menționate mai sus. 


Atenţionări de călătorie

14.01.2021
Marea Britanie

Au fost actualizate condițiile de călătorie pentru cetățenii care călătoresc înspre Marea Britanie. Obligativitatea prezentării testului care să ateste efectuarea testului Covid-19 cu rezultat negativ va intra în vigoare luni, 18 Ianuarie ora 04.00 conform datelor publicate pe website-ul oficial guvernamental al Marii Britanii.
Vă recomandăm să urmăriți şi informaţiile publicate pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea Atenționări de călătorie COVID-19 înaintea oricărei deplasări în străinătate. Mai multe detalii aici.
 
12.01.2021
Marea Britanie
Conform datelor publicate pe website-ul oficial guvernamental al Marii Britanii, din 15 ianuarie 2021 pasagerii care vor călători înspre Marea Britanie vor trebui să prezinte la intrarea pe teritoriul britanic rezultatul negativ al unui test PCR COVID-19 efectuat cu până la 3 zile înainte de călătorie.