Începând cu data de 1 octombrie 2021, călătoria în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi posibilă exclusiv în baza în baza pașaportului valabil. Mai multe detalii la www.mae.ro/node/56800. *** Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care PĂRĂSESC teritoriul României consultați website-ul MAE - www.mae.ro - secțiunea ATENȚIONĂRI DE CĂLĂTORIE COVID-19 *** Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care SOSESC pe teritoriul României consultați website-ul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile – www.cnscbt.ro *** Prezentarea la aeroport pentru efectuarea formalităților de check-in, securitate și frontieră se face cu 3 ore înainte de ora programată pentru decolare! ***

Dragi pasageri,

Începând de mâine, 17 iulie a.c., pentru o perioadă de 60 zile în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu, respectiv la formalitățile de intrare în țară va fi prezent echipajul canin din cadrul Centrului Chinologic “Dr. Aurel Greblea” Sibiu special antrenat pentru a depista infecţia cu SARS-CoV-2.

Această procedură face parte din proiectul pilot aprobat prin Hotărârea nr. 46 din 15.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și are ca scop detectarea persoanelor potențial infectate cu virusul SARS-Cov-2.

Având în vedere gradul de noutate al acestui proiect facem apel la toți pasagerii care vor tranzita aeroportul din Sibiu să manifeste deschidere și să contribuie la succesul acestui proiect. 

Puteți consulta Hotărârea nr. 46 din 15.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care a fost aprobat proiectul pilot pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite la Sibiu la următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov/2575-hotararea-cnsu-nr-46-din-15-07-2021/file