Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

6 noi rute la Aeroportul Internațional Sibiu în anul 2018

A doua aeronavă bazată 

Wizz Air își extinde operațiunile din Aeroportul Internațional Sibiu unde va adăuga a doua aeronavă Airbus A320 la baza locală, începând cu iunie 2018. Totodată, WIZZ va lansa cinci curse mult așteptate din Sibiu și va crește frecvențele pe patru rute populare, adăugând astfel 21 de zboruri în total programului.

Împreună cu noile curse spre Tel, Aviv Copenhaga, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn, rețeaua de zboruri operate de compania Wizz Air la Sibiu se va extinde la 11 rute spre 8 țări. Aeronava adițională va permite WIZZ să crească frecvența zborurilor pe patru rute din vara 2018: Londra-Luton va deveni zilnică, Memmingen și Dortmund vor crește la cinci, în timp ce conexiunea spre Nuremberg va opera de patru ori pe săptămână.

CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN SIBIU:

Destinație

Zile operare

Data începere operare

Tel Aviv, Israel

marți, sâmbătă

14 iulie 2018

Bruxelles Charleroi, Belgia

marți, sâmbătă
joi

24 aprilie 2018
21 iunie 2018

Basel, Elveția

joi, duminică

21 iunie 2018

Copenhaga, Danemarca

luni, miercuri, vineri

22 iunie 2018

Paris Beauvais, Franța

luni, miercuri, vineri

22 iunie 2018

Frankfurt Hahn, Germania

luni, vineri

22 iunie 2018

FRECVENȚE CRESCUTE PE RUTE WIZZ AIR EXISTENTE DIN SIBIU:

Destinație

Zboruri săptămânale

Londra-Luton

zilnic de la 5

Memmingen

5 de la 2

Dortmund

5 de la 3

Nuremberg

4 de la 3

Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer la Wizz Air, a declarat: „În calitate de cea mai mare companie aeriană din România, de peste un deceniu căutăm permanent să răspundem cât mai bine așteptărilor clienților noștri, oferindu-le cele mai mici tarife, destinații dorite și servicii excelente la bord. Astăzi le aducem mai multe vești bune clienților din Transilvania și scoatem în evidență încă o dată angajamentul Wizz Air pentru România. Continuăm să investim în regiune cu a doua aeronavă Airbus A320, care se va alătura flotei din Sibiu din iunie 2018, prin lansarea a    5 noi rute din Sibiu precum și prin creșterea frecvențelor săptămânale pe cele mai populare 4 rute. Continuăm să aducem beneficii pentru comunitatea locală prin crearea de noi locuri de muncă, stimularea economiei regionale, precum și a turismul extern, în condițiile în care turismul din Sibiu s-a dezvoltat remarcabil în ultimul an. Începând cu 2018, WIZZ va oferi din Sibiu 11 rute spre 8 țări. Echipa WIZZ este nerăbdătoare să întâmpine la bord pasagerii pe oricare dintre mult așteptatele rute spre Paris, Frankfurt Hahn, Basel, Bruxelles Charleroi sau Copenhaga.”

Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu, a declarat: „Noile rute ce se lansează azi reprezintă legături importante ce contribuie la dezvoltarea economică a județului și a regiunii și ne permit nouă, sibienilor, să circulăm mai rapid și mai confortabil în Europa. Se deschid noi porți spre țări cu care avem o cooperare de tradiție, dar și oportunități pentru noi relații economice. Este un mare câștig pentru Sibiu ca destinație turistică, iar în contextul evenimentelor importante din 2019 reprezintă un pas strategic. Mulțumesc oficialilor Wizz Air pentru alegerea Aeroportului Internațional Sibiu pentru deschiderea de noi rute și pentru găzduirea unei noi aeronave și le doresc în continuare afaceri bune la Sibiu."

Gabriel Tischer, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, a declarat: „Aeroportul Internațional Sibiu și compania Wizz Air sunt parteneri într-un efort comun, care a adus rezultate concrete și palpabile, cu beneficii durabile pentru întreaga comunitate și cu impact în dezvoltarea economică locală. Alocarea celei de-a doua aeronave bazei de operare de la Sibiu reprezintă garanția conectării aeroportului cu importante orașe din Europa.”

Marius Ioan Gîrdea, Director General al Aeroportului Internațional Sibiu, a declarat: „Rețeaua de rute operate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut în ultimii ani o dinamică aparte. Rezultatele pe care astăzi le marcăm se bazează pe o abordare continuă a operatorilor aerieni și pe eforturi constante din partea echipei aeroportului din Sibiu, respectiv pe propuneri concrete și realiste. Vom continua aceste demersuri pe care astăzi compania Wizz Air le confirmă, acest moment fiind un reper relevant în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al aeroportului. Consider că prin lansarea acestor noi rute răspundem pozitiv apelului comunității pe care o deservim.”