Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

Skiathos

Rezervă-ți din timp o vacanță în Skiathos direct de la Sibiu! Pachetele pentru destinațiile de vacanță cu plecare de la Sibiu sunt disponibile pentru rezervare la agențiile de turism!

Ruta Perioada de operare Zile de operare
Sibiu – Skiathos (*) Iunie – Septembrie 2023 Sâmbăta
(*) Touroperator:
AEROVACANȚE: www.fabricadevacante.ro

Insula celor 69 de plaje cu nisip fin și apă cristalină, la doar 1 oră distanță

Skiathos este o insulă mică din arhipelagul Sporade, Grecia, care cucerește prin frumusețea și unicitatea numeroaselor plaje cu nisip fin și apă cristalină. Cu o suprafață de 48 km² și aproximativ 7000 de locuitori, Skiathos este un adevărat paradis natural. Insula este renumită pentru cele peste 69 de plaje cu nisip fin și intrare lină în mare, peisajele spectaculoase, pădurile luxuriante de pini și preparatele tradiționale pline de savoare.

Odată ajunși în Skiathos trebuie să încercați cel puțin una dintre excursiile recomandate. Pe lângă cele organizate de tip minicroazieră, puteți încerca și experiența unei degustări de vin sau o plimbare privată cu iahtul.

În 2019, plajele din Skiathos au fost votate de peste 600 000 de cititori Conde Nast Traveler Magazine drept cele mai bune din lume. Koukounaries, cea mai populara și cea mai mare plajă se afla în top 10 plaje din lume, certificată Blue Flag pentru pentru calitatea apei, a nisipului fin și curat, păstrarea ecosistemului natural. Cu străzi înguste încântătoare, pavate cu piatră, orașul Skiathos este capitala insulei, care își îmbie turiștii cu magazine cu suveniruri, gelaterii, taverne relaxate cu preparate delicioase și restaurante sofisticate, precum și cluburi cu muzică excelentă, atât occidentală, cât și grecească.

Top 10 lucruri de făcut în Skiathos:

1. Să admiraţi aterizările spectaculoase pe una dintre cele mai scurte piste din lume (1628 m);

2. Să vizitați cât mai multe din cele 69 de plaje. Koukounaries, este în top 10 plaje din lume, declarată rezervație naturală. Veți putea vedea lebede albe, negre, rațe și diverse alte specii de păsări.

3. Să admiraţi cel mai frumos apus de soare, pe plaja Agia Eleni;

4. Să vizitaţi Kastro, ruinele castelului medieval construit în secolul XIV.

5. Să vizitaţi plaja Lalaria și să mergeți pe urmele actorilor din “Mamma Mia” în Skopellos;

6. Să vizitaţi Mănăstirea Evanghelistria (Buna Vestire) - locul unde a fost ţesut şi arborat pentru prima dată, în 1807, drapelul Greciei. Puteți vizita și 4 muzee: al Jocurilor Balcanice, al Instrumentelor Muzicale, al Relicvelor Sfinte şi un Muzeu Folcloric;

7. Să încercați experiența pescuitului de calamari (seara);

8. Să beţi o cafea la Bourtzi, mica peninsula care împarte portul Skiathos în două. Preparatele și priveliştea asupra mării vă vor captiva;

9. Să serviţi o cină romantică la restaurantele Infinity Blue și Windmill;

10. Să faceţi turul insulei cu un jeep 4x4. Puteți alege inclusiv un traseu safari cu staţii la mănăstirea Evanghelistria, taverna Platanos, plaja Kechria (numită de localnici Plaja Paradisului).


Pachetele sunt deja disponibile pentru rezervare pe www.fabricadevacante.ro și în cadrul agențiilor de turism.