Începând cu data de 1 octombrie 2021, călătoria în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi posibilă exclusiv în baza pașaportului valabil. Mai multe detalii la www.mae.ro/node/56800. *** Pentru condițiile de călătorie pentru cetățenii care PĂRĂSESC teritoriul României consultați website-ul MAE - www.mae.ro - secțiunea ATENȚIONĂRI DE CĂLĂTORIE COVID-19 ***

Artă urbană și culoare la Aeroportul Internațional Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu s-a alăturat proiectului de artă urbană SIBIU INTERNATIONAL STREET ART FESTIVAL ediția 2019, prin includerea clădirii vechii aerogări a aeroportului din Sibiu în rândul locațiilor revitalizate anul acesta în cadrul festivalului de artă stradală, desfășurat la începutul lunii iulie la Sibiu.

Aeroportul Internațional Sibiu reprezintă un important punct de acces la nivel local, rolul acestei acțiuni fiind susținerea inițiativelor de revitalizare a spațiului urban local prin realizarea de lucrări de artă, prin intermediul proiectelor derulate în cadrul Festivalului de Artă Stradală din Sibiu.

Începând cu luna iulie 2019, toți cei care vor trece pragul aeroportului din Sibiu vor fi întâmpinați de murala a cărei idei centrale gravitează în jurul Prezentului. Lucrarea, intitulată sugestiv Present Sequence, este realizată de artistul John.S, care o descrie astfel: „Aeroportul, metaforic este un portal între aer și pământ, între ele se află zborul care este o suspensie, raportându-ne la trăirea omului între trecutul care nu există, viitorul care nu există și rămâne în această suspensie pe care mulți nu o simt, nu o înțeleg... prezentul!” Pe scurt, artistul ne îndeamnă să fim mai prezenți în viața noastră și să acordăm mai multă atenție la ceea ce se petrece în jurul nostru.