Obligativitatea prezentării testului care să ateste efectuarea testului Covid-19 cu rezultat negativ va intra în vigoare luni, 18 Ianuarie ora 04.00 conform datelor publicate pe website-ul oficial guvernamental al Marii Britanii. *** Purtarea măștii de protecție este OBLIGATORIE atât în incinta terminalului de pasageri, cât și în zona de parcare! *** Prezentarea la aeroport pentru efectuarea formalităților de check-in, securitate și frontieră se face cu 3 ore înainte de ora programată pentru decolare! ***

Condiții de călătorie pentru cetățenii care călătoresc din Marea Britanie spre România

Conform Hotărârii nr. 1/03.01.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, „Art. 3 (1) Toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară.”

Mai multe detalii aici.


Informații utile:

Lista furnizorilor acreditați în Marea Britanie pentru realizarea de teste COVID-19 

Informații privind testarea COVID-19 la Aeroportul Londra Luton 

Atenție! Prezentarea testului COVID-19 negativ la sosirea în România este obligatorie și nu exclude măsura de carantinare. Excepțiile de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord le puteți regăsi la Art. 3 alin (2) din Hotărârea nr. 1/03.01.2021 a CNSU.