Începând cu data de 8 februarie 2024, accesul în Aeroportul Internațional Sibiu va migra din locația curentă în sensul giratoriu de pe șoseaua Alba Iulia, la intersecția cu strada Europa Unită ***

2016 a depășit prognozele de creștere ale Aeroportului Internațional Sibiu

Anul 2016 a reprezentat un an important pentru Aeroportul Internațional Sibiu, dar și pentru comunitatea sibiană și regională, în luna august a acestui an fiind lansate patru noi rute: Nürenberg, Milano, Madrid și Memmingen, oferind astfel pasagerilor posibilitatea de a zbura spre destinații de interes din Germania, Italia și Spania.

O dată cu lansarea celor patru noi rute în luna august 2016, a fost inaugurată și baza de operare Wizz Air la Sibiu, care a contribuit la creșterea conectivității către orașe și regiuni importante din Europa. Prin deschiderea bazei de operare Wizz Air la Sibiu, se efectuează zilnic zboruri înspre și dinspre toate cele șase destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu de către compania aeriană, cu o aeronavă tip Airbus A320.

Sfârșitul anului 2016 a adus rezultate pozitive pentru aeroportul din Sibiu, traduse prin creșterea numărului de pasageri și a numărului total de mișcări de aeronave, față de anul precedent. 

Astfel, în anul 2016, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat un număr de 366.065 de pasageri îmbarcați-debarcați, determinând o creștere considerabilă, de aproximativ 32% față de anul 2015, când au fost înregistrați 276.533 de pasageri îmbarcați-debarcați. Traficul total de pasageri înregistrat în anul 2016 a fost de 390.417 pasageri, această cifră incluzând și pasagerii aflați în tranzit. Creșterea înregistrată la nivelul anului 2016 față de anul 2015 a depășit creșterea prognozată de aeroport cu peste 10%.

Creșterea se reflectă și în numărul de mișcări de aeronave înregistrate în anul 2016 pe Aeroportul Internațional Sibiu, acesta ajungând la 5.342, respectiv +17,35% față de anul 2015, când au fost efectuate în total 4.552 de mișcări.

La evoluția pozitivă a rezultatelor obținute în anul 2016 de Aeroportul Internațional Sibiu au contribuit, în mare măsură, și partenerii noștri tradiționali, care au susținut eforturile de dezvoltare ale aeroportului.

Trendul ascendent se menține și în ceea ce privește transportul de marfă, în anul 2016 fiind transportate 56,02 tone față de 5,59 tone în anul 2015.

Topul destinațiilor pentru anul 2016 a fost după cum urmează: München, Londra și Stuttgart, dat fiind faptul că au cele mai multe frecvențe săptămânale. Însă și rutele lansate în luna august 2016, în contextul deschiderii bazei de operare la Sibiu de către Wizz Air, performează foarte bine.

Aceste rezultate sunt urmarea firească a demersurilor întreprinse, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor exprimate de comunitatea sibiană, așa cum au fost ele exprimate, dar și de a valorifica optim infrastructura existentă.

Începând cu luna aprilie a anului 2017, compania Lufthansa va crește frecvența zborurilor spre München, de la două la trei frecvențe pe zi, de luni până vineri. Rezervările pentru noile frecvențe sunt deja disponibile publicului larg pe website-ul companiei aeriene www.lufthansa.com.

Și în anul 2017, aeroportul previzionează o creștere de trafic de pasageri de peste 20%, care va contribui la creșterea veniturilor și, implicit, la dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu și a comunității locale.

Descarcă aici